Press Releases

Read the latest news from our family of trusted brands.
  • Gen logo
  • Norton logo
  • Avast logo
  • LifeLock logo
  • Avira logo
  • AVG logo
  • ReputationDefender logo
  • CCleaner logo
Gen se zavazuje pomoct řešit nedostatek kyberbezpečnostních pracovníků v Evropě
Ve spolupráci s organizací Women4Cyber se Gen připojuje k Digital Skills and Jobs Platform Evropské komise a zavazuje se podpořit zvyšování kvalifikace žen v kyberbezpečnosti

PRAHA, Česko a TEMPE, Arizona, 16. května 2024 – Gen™ (NASDAQ: GEN), globální lídr odhodlaný posilovat digitální svobodu všech, oznámil svůj příslib iniciativě Cybersecurity Skills Academy v rámci platformy Digital Skills and Jobs Platform Evropské komise zaměřené na řešení kritického nedostatku kyberbezpečnostních pracovníků. Ve spolupráci s neziskovou nadací Women4Cyber, která podporuje zapojení žen do kyberbezpečnosti, poskytne bezplatné mentorství ženám z celé Evropy s cílem rozvíjet jejich kariéru v tomto odvětví. 

Posláním Genu, jakožto globálního lídra v kyberbezpečnosti, je vytvářet řešení, která lidem umožní žít jejich digitální životy bezpečně, v soukromí a bez obav. V rámci tohoto poslání se také intenzivně věnujeme řešení nedostatku dovedností a talentů v oblasti kyberbezpečnosti v Evropské unii i po celém světě,“ říká CEO Genu Vincent Pilette. „Velmi si vážíme možnosti spojit síly s dalšími organizacemi, jako je právě Women4Cyber, a podpořit tak ženy ve zvýšení jejich kvalifikace a kariérním postupu na všech úrovních.“ 

Celosvětový počet kyberbezpečnostních pracovníků se odhaduje na 5,5 milionu lidí, přičemž je potřeba dalších 4 miliony odborníků*. Navíc pouze 22 % této pracovní síly tvoří ženy*. Gen proto bude podporovat iniciativy, jako je mentoringový program Women4Cyber, jenž ženy propojuje s pracovníky z kyberbezpečnosti, kteří jim pomohou rozvíjet a zdokonalit jejich technické dovednosti, a zároveň nabízí kariérní poradenství a příležitosti k navazování kontaktů v oboru.  

„Jsme nadšení, že můžeme v rámci tohoto oficiálního příslibu evropské iniciativě Cybersecurity Skills Academy pokračovat v naší spolupráci s Genem. Dokazuje to nejen sílu našeho partnerství, ale také naše společné odhodlání skutečně podporovat profesní rozvoj žen v kyberbezpečnostním odvětví,“ říká provozní ředitelka Women4Cyber Nina Olesen. „Pomocí zkušených mentorů a specializovaných networkingových aktivit vybavíme ženy schopnostmi, které jim usnadní orientaci v kyberbezpečnosti a zároveň jim otevřou dveře na trhu práce. Věřím, že program bude sloužit jako katalyzátor mentoringu a nástupu mladých talentů do kybernetiky ve velkém měřítku." 

Gen spolupracuje s Women4Cyber už od roku 2022. Od té doby jejich mentoringovými programy prošlo více než 700 žen z celé Evropy, přičemž mnoho z nich mělo za mentory přímo zaměstnance Genu. Další stovky žen se zúčastnily jiných akcí a webinářů Women4Cyber a každoroční konference W4C. Gen také dlouhodobě spolupracuje s dalšími organizacemi podporujícími ženy v IT, jako jsou Czechitas v Česku nebo nasscom foundation v Indii. 

Více informací o příslibu Genu Evropské komisi a spolupráci s Women4Cyber najdete na našem blogu (v angličtině): https://www.gendigital.com/blog/impact/community/tech-gendergap.

 

O společnosti Gen 

GenTM (NASDAQ: GEN) je globální společnost odhodlaná prostřednictvím svých předních kyberbezpečnostních značek Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner posilovat digitální svobodu všech. Kořeny našich spotřebitelských značek vychází z poskytování zabezpečení prvním digitálním generacím. Gen umožňuje lidem žít jejich digitální životy bezpečně, v soukromí a bez starostí jak v současnosti, tak i po další generace. Přinášíme oceňované produkty a služby v oblasti kybernetické bezpečnosti, ochrany soukromí a identity v online prostředí téměř 500 milionům uživatelů ve více než 150 zemích po celém světě. Více informací najdete na GenDigital.com. 

Share Release